17 April 2010

My Little Princess..Iva Marissa


baru sejam dikuarkan







Aku dh selamat bersalin secara bedah pada 31/3/2010... tp syukur pada Yang Esa aku selamat dan dapat jugakk baby girl... tp bedah kali ke dua ni mmg menyakitkan..tk sesakit masa yg first dulu...perit nye adoiii....doc kta mmg sakit kalo bedah kali ke2 kali ke3 lagi sakit sbb parut lama doc tu buang dah tetas tmptn yg sama...adoi...skang dh 18 ari usia puteriku...kejap je rasa..perit operet pun dh kurang sket..kali ni aku dibius separuh badan...mmg ngeri bayangkan lah aku sakit nak bersalin tu dari pkol 4 - 8 mlm..sakit nye tuhan je yg tahu, dlm 10min 4 kali aku sakit graf sakit tu tinggi mmg sakit gile la..tp baru bukak 4cm doc kta tk leh tgu lama takot baby lemas sbb air ketuban dah pecah pkol 4 td..aku dh pasrah..mmg tk tahan nak tanggong sakit ni, aku rasa cam nyawa aku dihujung2 je sbb sakitnye tuhan je tahu...bila datang je sakit aku sebut ..YA ALLAH YA TUHAN KU..tu je la aku sebut bila datang sakit...kali ni mmg sakit..msa first dulu aku tk sempat nak rasa sakit ..takpe la kurang sket dosa2 aku ;). 8.30mlm doc bgtau kt asben aku kena bedah jgak sbb dah lama sakit aku terlampau kuat..takot aku tk tahan..aku pun kena la tolak ke bilik bedah...nurse2 dlm bilik bedah membogelkan aku dan memakaikan aku baju bedah..time tu aku tgh sakit lg..pehtu doc suh aku bgun dan duduk sambil peluk bantal kepala tunduk ke bawah supaya doc boleh cucuk tulang belakang aku utk dibius... 4 kali doc cucuk tlg blakang aku sbb tk berjaya makkkkk sakittttt....sakit gilee..kali ke 4 ke ke 5 ke baru berjaya aku dibius separuh badan...lepas tu mmg tk rasa apa dah dari pgang aku hingga ke kaki..aku try gak gerak2 kan kaki tp tk rasa..tiba2 doc tu ckap..dikk jgn gerak kaki yek hehe. pehtu dia pegang2 kaki aku..dia ckap rasa tk..aku ckap tk..aku cuma rasa kebas2 je...pehtu doc ckap sya nak mula bedah..ok... mmg pantas doc tu buat keje...aku dgr dorang smbg2..pehtu doc tu psang lagu klasik..mmg layannnn ... aku mcm lalok jee tp aku sedar yg aku tgh dikodek2 oleh doc tu. Pehtu doc tu kta sya nak tekan sket kt dada awak yek nak kuarkan baby..awak rasa senak sket...aku pun angguk...skali dia tekann kuat gilee...2 3 kali dia tekan aku dah nmpak kepala baby dari cermin lampu atas kepala aku...mmg kuar kepala baby dgn mata dia tertutup....aku nmpak doc tu tarik kepala iva...doc kta aihh susah nye nak kuar...risau je aku..kang tercabuklak kepala anak aku...dlm tk sampai 3 min aku dgr suara anak aku kuat betul dia jerit...doc ckap haaaa dah kuar dah...aku tertunggu2 je doc ckap haaa dapat baby girl..tp dorang sume senyap...tk ckap pun hampeh tul... peh kuar baby dorang memproses utk jahit dan mgeluarkan darah2 beku kt dlm anu aku...setiap kali apa yg doc tu buat dia ckap ngan aku..so aku bleh bayangkan sndiri..aku dgr bunyi darah disedut paip srupppp mesti byk darah msa aku dioperet tu kan...pehtu doc tu bwk baby kae muka aku dia suh aku cium ermmm wangiiii...doc tunjuk anu dia kt aku ..doc ckap baby apa...aku ckap girl...sonokkk aku...hehe. dkt 2 jam gak aku kt blik bedah...bila aku dh dtolak msuk wad...jeng jeng jeng...kesakitan mula terasa.....sakitttttttt pedihhhhhhh perut aku rasa cam cukup la 2 anak...tobattt tk nak dahh....alhamdulillah aku dh dpt spasang ;)

6 comments:

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

Adoii..ngeri nye wehh..tiba2 perut aku rasa pedihh..huhuhu..

tp berbaloi..iva comeyyy gilerr.. ^___^

best giler bau iva..mcm gula2 kapas..hehe..yummy.. :D

azura said...

tu laaa...semut pun suke hehehe

IbU aDaNa & aZhad said...

uihh tobatt tak moo dah keeee ang biaqq betuiii..ekekekek

azura said...

tobat kejap je...ekekek

rhyzal said...

tobat sbb tgok muvi "2012"
hahaha..sekejap jer.. ;p

hi midori! anak kpd sakuri! hahaha

azura said...

midori chann ... haiittt