03 January 2011

Kisah 2 minggu yang lepas

Salamm...
Lama yo aku tak mengapdet blog, lately aku adalah sangat bizi, bizi dengan keje di opis, bizi dengan diri dan anak2, bizi ngan orang disekeliling (menggosip) ok aku nak cite kisah 2 minggu lepas yelaa dah lama tak apdet banyak perkara-perkara syok ngan tak syok telah melanda. ok 2 minggu lepas hari selasa mak mertua, kakak ipar dan anak2 buah hubby aku balik sedih jugak masa nak tata diorg naik keretapi tapi yang paling sedih Danial la time tu rasa macam Akasia plak melejeh2 air mata Danial dan wancik nya (kakak ipar) aku yang sangat kental ni tiba-tiba bleh jadi teratai layu di tasik madu tengok dua watak yang tengah bersedih, cepat2 aku tarik Danial untuk pulang, sepanjang jalan kerumah Danial menangis huh! sebenarnya bukan sepnjg jalan dah sepanjang minggu dia menangis naik pening kepala aku pujuk dia ni la akibatnya tinggal anak kat kampung uwarghhh!! jenuh juga aku nak pujuk, ayah pun dah pening2. Sekarang alhamdulilah back to normal nama wancik pun dia dah tak sebut hoho.

Lepas je aku hantar mak metua aku balik, tgh malam tu abah aku kol "just gonna stand there (bunyi hp tk bleh blah)" assalammualaikum cu abah ni.. wsalam ha abah .. eh dah tido ke..haah tgh tido tp leh bercakap ngan abah .. haha abah gelak.. napa bah... ha esok abah, mak, aiman dan harizal(anak abg n kakak aku) nak datang ni kami naik ETS kol 11 tghari. Oh mai.. tingat ikan sayur dah abis dalam peti ais, tapi seronok lak rasa bersambung-sambung mak-mak aku datang tak la sunyi. Abah datang bawak ikan yang dia pancing kat kampung, mak cakap abah bersungguh p mancing sebelum datang sini katanya nak bawak ikan kat hang, terharu plak aku :( love u abah muahhh. Tak sampai sehari abah dah cite pasal nak balik esok perghh bengang gile mak, tu la diaorang datang je umah aku mesti gado pasal nak balik mak nak balik lambat abah plak tak dan dan nak balik dah tapi sangat sweet bila tengok muka mak aku majuk. Akhirnya mak aku menang berjaya gak dia nak balik hari sabtu.LOL

5 comments:

Mas said...

hahaha..siannye danial..berhari2 nangis..best sgt la tu dok kg..sampai lupe kat mama ngan ayah dia..hehhehe

sweet sgt akak nye family..and sume rajin dtg melawat yee...best3x!!

Hanis Azla said...

bila kaum keluarga dtg rumah ni mmg syok.. tp bila dia org balik aje, terus rmh jd sunyi kan..

azura said...

Tu la mas so jgn tgal anak lama2 kt kg yek hehe.
Hanis mmg sedih sgt bila dorang dah balik sebak je rasa bila masuk bilik yg dorang pkai huhu

nanarizqman said...

alah, anak bongsuuuu

azura said...

LOL