08 March 2011

Jalan2 London dan Paris tanpa Tourist Guide

Sekarang dah masuk bulan Mac lagi bape hari je ni! Cepatnyee rasa, ghasa2 baru je booking flight huh, Insyaallah pada 19 - 28 April ni aku nak bercuti berdua tanpa anak2 ke London-Paris emm sepatutnya aku patut buat list barang2 penting yang perlu aku bawa ketika berada di negara orang tapi list lain plak aku buat hoho. Kakak ipar aku bagitau kalau nak jalan2 london ni kena bawak botol air sebab kat sana air sebotol adalah sangat mahal lepas tu dia kata toliet kat kota london takde air so kena bawak la botol tu isi air untuk basuh selepas membuang erk! betul ke?


Makanan2 plak agak sukar la nak cari yang halal so kena la bawak makanan sampingan. Wah kalo macam tu kena la bawak megi banyak2 supaya rambut aku cepat gugur yay! Kami ke London dan Paris memang betul2 berbekalkan map, harap2 tak la sesat! jalan kl pun selalu sesat ni kan pulak london paris matiler.


Tapikan lagi dekat waktu itu lagi rasa macam berdebar plak dah! ye impian aku nak ke kota paris semakin terlaksana, tapi kalau bwk adik2ku eh anak2ku lagi bermakna percutian ku itu huhu sedih plak T_T takpe2 nanti kakak eh silap lagik.. mama bawak ole2 dr london ok :D. Bagi aku ni adalah percutian yang paling bermakna , hadiah percutian dari en asben tengkiu sayang! ni baru betul2 honeymoon ni tanpa gangguan .. lol gatai je bunyikkk hahaha jangan balik sini dah ada erk! ohmaigad anak aku kecik lagi ok!tlg sedar sket pffft...


                  Kota London dengan double decker red busses yang fofular aku pasti naik!


tempat2 yang harus dan wajib aku terjah kat sana nanti :-


London

- London Tower Bridge, London Bridges & Millenium Bridges

- London Eyes
- Big Ben & The Parliament

- National Gallery & Trafalgar Square

- Royal Albert Hall 

- Madame Tussauds

- LSE (London School of Economics) 

- Imperial College

- Horse Guard Parade

- Buckingham Palace

- Oxford Street

- Edgware Road

- St. Paul Cathedral

- Stone Henge


                                                                           Eiffel Tower here i come weee

Paris
- Eiffel Tower (dtg dekat pehtu nak peluk)

- Arch de Triomphe

- Champ Elysee 

- Place de la Concorde

- Musee Du Louvre

Hotel yang telah di booking oleh encik asben kebanyakkannye ada wifi so nti sebelum masuk tido bleh la upload pic dalam blog n facebook pergh kau! belum p lagi dah berangan *slap*.

*Nanti saya simpan duit saya bawak abang g bercuti kat Scotland ok eh eh jap kita g Genting Highland dulu, Ya Allah ada gak manusia yang belum jejak ke Genting lagi T_T ok2 nanti kita pegi yek!

6 comments:

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

beb..sabar beb..jap je bln 4..hehehe.. XD

oh silalah pegi genting nnt..cian jaja..hehehe..

azura said...

Tgh sabar laa ni huh! Beb jom kita ramai2 g genting!

Mas said...

nok...rugi nok tak buat anak kat sana..buat la satu made in paris..sure muke dia persis paris hilton..
pastu bole letak nama diaaa.. iris zeton..ok x?

Hanis Azla said...

wahhhh... seronoknya azura nak gi honeymoon.. ke london & paris plk tu... serius akak tgh jeles ni.. ha..ha.. semoga segalanya berjalan lancar nnt.. lawalah rumah baru dia ni.. sgt sweet..

azura said...

mas.. aipp!!! iva kecik lagi ok! tgu mas dulu baru kzura tmbah satu lagi ...
nama yg anda bagi itu sangat indah! tqvm T_T

azura said...

kak hanis jom simpan duit kita g sama2 london n paris nti zura bli ole2 ut akak ok :P
lawa ke? -_-" tak pandai mengemas 'rumah' bg cantik sbb tk kreatif! anyway thanks akak :P