01 April 2011

Ada apa dengan Melaka?

Duhh!! apaan ni! sudah lama dong tak apdet blog, bz kot! pemalas sebenarnya sekian terima kasih. Tah la napa malas beno nak apdet pehtu rajin lak sebuk2 gi baca blog orang len.

Ok aku nak cite pasal aku g outstation kat Melaka. Keje sikit je tapi jalan je banyak. Emm kalo nak kira ni 2 kali la aku jejak bumi Melaka, best juga jalan2 tempat orang makan assam pedas Melaka perghh terangkat pungkoq hang. Kami duk Melaka dari 27-29 April besa la kalau dah g tempat orang jadi macam orang mabuk tak tau nak jalan mana, makan kat mana best. Memang g sana macam pelancong la kitaorg siap naik beca lagi lol. nasib kami naik beca dengan pakcik atan, pakcik atan tu cumil :P..lagipun dia banyak tahu pasal sejarah Melaka sambil pakcik tu kayuh sambil tu dia cerita la kisah2 sejarah Melaka.


itu kawan saya nama dia fiffy dia sudah kurus saya bila lagi lol

Hari kedua kitaorg g makan cendol ngan asam laksa kat Jonker Street nama kedai tu Jonker 88 emm sedap gak assam laksa dia mmg buat aku terliur je la kalo tingat skang ni oh omg nakkk laksaaa! kawan2 kalau dah terlepas ke Melaka jangan lupa singgah no kedai tu...

kedai ni betul2 klasik dalam dia tuhan je tau mcm mana rupenyee -_-"

mihun kari tu fiffy punya assam laksa ngan cendol durian tu aku punye ohh mai!

Mlm tu pulak bos kitaorg belanja makan ikan bakar kat Alai huhu takpe laa tak dapat kat Umbai..Alai pun boleh la janji orang belanja yay!

*kesimpulannya memang seronok g jalan-jalan tempat orang

3 comments:

SheeMohamad said...

ikan bakar alai lagi best dr umbai..terbaik! rinduu melaka!

azura said...

hehe..jom g mkn lagi! tp pelik nye kat sana dorang tk bg nasi putih tp nasi lemak ..huhu

.:pUbLiC_eNeMy:. said...

punye la lama duk mengarang..ingat kan entry panjang..rupe2 nye ciput je..mesti BM failed nie..wakakaka..

tp mmg best g melaka..pusing2 smpai situ je.. -_-"
xde tempat nk pegi da..pegi 2days ok lah..klu 3-4days, mmg mati bosan! XD