06 May 2011

Jalan-Jalan 10 hari London- Paris

Hi evrybadi!

Ntah! badi mana dah nyampok aku ni. mata asyik nak pejam je bila kat opis. bila malam tak nak lak tido jegil je mata ngadap tenet. bangun pagi dah ngantok. aku rasa badi omputih yang aku dapat kt london kot. org kata kalo pegi negara orang yang banyak beza waktu ngan negara kita memang kena jet lag ye aku dah kena.. sumpah! kol 8pg kat opis mengantuk gile mcm tk tido 5 hari sampai aku tertido atas meja. kol 9 malam plak segar mata atas katil terkebil2 tak mo pejam arghhh geram. hmm mak aku cakap kena amik masa baru keadaan back to normal eceh!


London Bridge

National Gallery & Trafalgar Square

 
Eiffel Tower  ok gumuk T__T

Masa kat london kan pkol 3 petang kita orang masih berjalan2 lagi tapi asyik nak menguap je tambah lak sejuk macam ekon memang menguap 16 kali la tak smpai 10 minit. Tengok jam pkol 5 ptg tapi pehal la mata pedih mcm nak tido kira2 balik pergh amik kau dah kol 12mlm ghupenye kalo kat malaysia chait! ada skali tu kitaorg pkol 6 ptg dah tido haha..pehtu kol 4 pagi dah jaga. kat sana kol 4 pagi dah cerah mcm pkol 8 pg waktu malaysia . tapi sejuk pagi deme memang sejuk pagi dalam peti ais beku gigil mak...cakap kuo asap kepul kepul ok tipu.


Stonehenge

 Arch de Triomphe

 Place de la Concorde
Hari kedua kol 7 pg dah gerak ke Paris amik Train kt King's Cross naik Eurostar ke Paris. Cuaca kat Paris tak la sesejuk London yg bersuhu 17 masa kami tiba. Paris pulak lebih kurang 20 la. Panas2 pun angin yg bertiop tu sejuk jugak bisa laga gigi ketika pagi.

Ok la hati nak cite panjang tapi kemalasan  mengizinkan. kesimpulannya memang SANGAT seronok jalan2 negara orang rasa macam nak pegi lagi :P yay! Tempat yang plan nak melawat kebanyakan dapat pegi yay! Gambar adalah sangat banyak kawan2 ofis naik boring tengok HAHA padan muke!

*sapa berminat nak tau psal hotel, jalan2 kt sana g kt blog en. asben :) haha gile pemalas aku nk cite...

5 comments:

Anonymous said...

waa...bestnyerrr :) nk kne kumpul wet nih ;P

Mas said...

best gilerr..ok..nk kene pasang nawaitu nk gi sana ni..amat teruja ok..hehehhe..



follow my blog at : www.darisyurga.blogspot.com dan www.mashanicoklat.blogspot.com


tumpang promote..hihihih

azura said...

seronokk sangattt(ikut gaya upin&ipin)
masss ku dah follow :P

Little DaMiA.. said...

kak beshnya g honeymoon kt sana d:) ngeee... sure eva dpt adik x lama lg.. ngeee

azura said...

liza : mulut kau tk hengat! HAHA... tapisan tinggi laa mgkin lom lg kot :P